Natuurbeleving op Sterrenland

De mooie natuurlijke tuin van Sterrenland is beschikbaar voor activiteiten om de natuur te beleven. Sterrenland wil graag open ruimte bieden om elkaar te inspireren en te ontmoeten. Op die manier werken we graag mee aan het welbevinden en de algehele bewustwording van mensen van de natuur en hun verbinding met elkaar en de aarde.

Morgenland

Morgenland is een terrein op Sterrenland waar een stukje bos, een zitkuil, het labyrint, een zweethut en een stille “natuur tempel” is gecreĆ«erd. Op deze mooie helende plek is het heerlijk om te Zijn. Of om een natuur retraite of vision quest te doen, het labyrint te lopen, te mediteren of een ( zweethut) ceremonie mee te maken. Ook is er plek op Morgenland voor een picknick, spelen of een workshop of viering. Zie ook de mogelijkheden voor verhuur.

In een natuurretraite of vision quest ga je voor een tijdje alleen de natuur in, enkele uren, enkele dagen of nog langer. Een natuurretraite geeft je de mogelijkheid om jezelf te resetten en kan je inzichten geven over je verdere pad. Toos kan je gids zijn om dichter bij jezelf te komen, de juiste vorm van je retraite te vinden en boodschappen uit de natuur beter te leren verstaan. Nieuwsgierig naar een natuurretraite op Morgenland?

Sterrenpad

Op vrijdagochtend van 10-12uur is het terrein van Sterrenland open voor publiek. Het Sterrenpad leidt u over de tuin om heerlijk te genieten van al de facetten van de tuin. Zien hoe de biologische groenten, kruiden, bloemen en fruit groeien, resultaat van jarenlang ecologisch groenbeheer ervaren, en tot rust komen en inspiratie opdoen op het mijmerbankje.

Als u het Sterrenpad wil lopen dan graag even aanmelden ( als er een activiteit is op Morgenland dan is het Sterrenpad daar niet toegankelijk). Voor het lopen van het Sterrenpad wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Lente- en oogstfeest

De seizoensfeesten op Sterrenland zijn een mooie manier om met elkaar de natuur te beleven en bewust te zijn van de cyclus van de seizoenen. Er wordt een programma aangeboden om op een speelse manier met elkaar bezig te zijn en te genieten van het buiten zijn. Oud deelnemers zorgboerderij, vrienden, vrijwilligers, belangstellenden allemaal welkom om mee te komen vieren.

De Vrije School in Deventer heeft op Sterrenland haar schooltuintjes, de kinderen mogen een eigen tuintje aanleggen en bewerken.

Kijk in de agenda voor activiteiten natuurbeleving Sterrenland: kruiden workshops, workshops over gezonde voeding, seizoensfeesten, natuurmeditaties, yoga, Natuurlijk Zijn dagen, zweethutten etc.