Biologische tuin Sterrenland

Al meer dan 35 jaar biologische groenten met zorg geteeld

De tuin

De tuin van Sterrenland ( 3 ha) bestaat uit de Sterrentuin, een kruidentuin, een bloementuin, kleine boomgaard met hoogstamfruitbomen, Morgenland  het terrein voor natuurbeleving  en een ruime wei voor de dieren. De Sterrentuin is opgezet in cirkels rondom een middelpunt. Hierdoor ontstaat een prachtig palet  met verschillende vormen en kleuren.

Eko-merk

Op de tuin van Sterrenland worden al sinds 1979 biologische groenten verbouwd met SKAL-certificering (EKO keurmerk). Dus geen chemische bestrijdings- middelen of kunstmest, veel aandacht voor ecologisch evenwicht en biodiversiteit. In de loop van de jaren zijn er allerlei mooie plekken ontstaan door een op de natuur gericht beheer zoals hagen voor vogels, bijenlint, ecologisch maaibeleid en gebruik van eigen compost etc.

Verse biologische groenten, kruiden en fruit

De gewassen op Sterrenland krijgen de gelegenheid om op een natuurlijke wijze te groeien. Door op een ecologische manier te werken is er een evenwicht op de tuin ontstaan waardoor planten minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen. Het resultaat is dat de groenten heerlijk van smaak zijn, gifvrij, stevig met een hoge voedingswaarde en langer houdbaar, elke vrijdag te koop in boerderijwinkel

Inspirerende natuurlijke plek

Op Sterrenland maken we in co-creatie er een mooi geheel van. Deelnemers van de zorgboerderij, de tuinders, vrijwilligers, klanten, cursisten en natuurlijk wij als eigenaren van Sterrenland leveren allen hun bijdrage. Met elkaar in een positieve opbouwende stroom samenwerken maakt Sterrenland de heerlijk inspirerende plek die het is. Het is zeker de moeite waard om de tuin eens te komen bewonderen. U bent op vrijdag welkom in de boerderijwinkel en kun je via het Sterrenpad over de tuin dwalen.