Natuurlijke tuin

Meer dan 35 jaar biologische groenten met zorg geteeld geeft rijkdom van een schone, vruchtbare aarde!

De tuin

De tuin van Sterrenland ( 3 ha) bestaat uit de Sterrentuin, een kruidentuin, een bloementuin, kleine boomgaard met hoogstamfruitbomen. In de loop der jaren is hier een gezonde en natuurlijke omgeving ontstaan, waar mensen graag komen om te werken en te genieten van het buiten zijn. Wij hebben hier al veel mensen zien opbloeien. Sinds 2002 bood Sterrenland dagbesteding aan verschillende doelgroepen.  De Sterrentuin is opgezet in cirkels rondom een middelpunt. Hierdoor ontstaat een prachtig palet  met verschillende vormen en kleuren. Morgenland is het terrein voor natuurbeleving, met boskamer, met natuurtempel, labyrint en zweethut.

Natuurlijke tuin

Op de tuin van Sterrenland werden tussen 1979 en 2023 biologische groenten verbouwd met SKAL-certificering (EKO keurmerk). Dus geen chemische bestrijdings- middelen of kunstmest, veel aandacht voor ecologisch evenwicht en biodiversiteit. In de loop van de jaren zijn er allerlei mooie plekken ontstaan door een op de natuur gericht beheer zoals hagen voor vogels, bijenlint, ecologisch maaibeleid en gebruik van eigen compost etc.

Inspirerende natuurlijke plek

Op Sterrenland maken we in co-creatie er een mooi geheel van. Vrijwilligers, de mensen van de terreingroep en tuingroep, deelnemers aan activiteiten natuurbeleving, cursisten en natuurlijk wij als eigenaren van Sterrenland leveren allen hun bijdrage. Met elkaar in een positieve opbouwende stroom samenwerken maakt Sterrenland de heerlijk inspirerende plek die het is. Het is zeker de moeite waard om op vrijdagochtend te komen en over de tuin dwalen.