Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grok Verbindende communicatie

5 juli 2024 10:00 12:00

Op Sterrenland in de Tuin voor Ontmoeting en Inspiratie kun je deze vrijdag kennismaken met verbindende communicatie. Dit wordt begeleid door Jose Starmans. Vrijwillige bijdrage.

Verbindende communicatie is ontwikkeld door Marshall Roosenberg. Leerlingen van hem hebben hieruit een spel gemaakt, het Grokspel. In Nederland is dit spel opnieuw uitgegeven in een prachtige inspirerende vorm. Dit spel wordt als uitgangspunt gebruikt om deze communicatie bewust te worden en eigen te maken. Het bestaat uit gevoelskaarten en behoefte kaarten. Daar gaat het namelijk om bij communicatie. Als je je gevoelens kent en de behoeftes die daarbij horen toelaat en erkent, kun je aan de ander een verzoek doen om je te helpen. En ook dat is wezenlijk aan communicatie: een bijdrage leveren aan het geluk van een ander en steun vragen als je die nodig hebt. Dat is een basisbehoefte, waarom mensen (en dieren) met elkaar communiceren.

Door dit spel keer je naar binnen en leer je je eigen gevoelens en behoeftes kennen. Door ze te erkennen, los je de behoefte al grotendeels op. De hulp van anderen bij dit spel is werkelijk verbluffend, wat dat teweeg kan brengen. Zeer inspirerend en een handzame manier om thuis te raken in Verbindende Communicatie.