Zorgboerderij Sterrenland

In de mooie landelijke omgeving tussen Twello en Deventer ligt Zorgboerderij Sterrenland. Op de biologische tuin worden groenten, kruiden en bloemen verbouwd en die worden verkocht in de eigen boerderijwinkel. Sinds 2002 biedt Sterrenland dagbesteding aan volwassenen.

Met elkaar maken we van Sterrenland een heerlijke plek waar ieder naar de mogelijkheden een bijdrage aan kan leveren. Het bezig zijn in de natuur en met elkaar zinvol werk doen heeft een positieve uitwerking en maakt je (weer) blij!

Zijn wie je bent

Sterrenland  biedt mensen een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en van daaruit kan zelfvertrouwen en zelfrespect groeien. Deelnemers mogen zijn wie ze zijn en worden  in hun gezonde stuk aangesproken. Een goede omgeving om weer verbindingen te maken en individuele mogelijkheden te gebruiken en waar mogelijk uit te breiden.

Doelgroepen

Sterrenland staat open voor verschillende doelgroepen, omdat die aanvullend en motiverend op elkaar werken (wat de een niet kan, kan de ander wel). Volwassenen met een burn-out, psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking, dementie of autisme zijn welkom om op Sterrenland te komen werken.

Kleinschalige zorg

Doordat Sterrenland een veelzijdig en kleinschalig bedrijf is kunnen de activiteiten goed afgestemd worden op de individuele behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. De begeleiding is persoonlijk en de werkzaamheden zijn zinvol en afwisselend.

Financiering

De kosten voor dagbesteding en sociale activering  kan worden vergoed vanuit de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Voor de WMO heeft Sterrenland via Coƶperatie Boer en Zorg een raamovereenkomst met de gemeente Voorst, Deventer, Zutphen en Apeldoorn. Voor een indicatie en toewijzing vanuit WMO  neemt u contact op met het WMO loket in uw gemeente. Het is ook mogelijk om zorg in te kopen op Sterrenland via een PGB ( Persoons Gebonden Budget).

Kwaliteitskeurmerk

Op Sterrenland wordt professioneel gewerkt. Zorgboerderij Sterrenland is geregistreerd voor het Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen van Federatie Landbouw en Zorg. Met dit kwaliteitskeurmerk laten we zien dat we voldoen aan de Kwaliteitswet Zorginstellingen, ARBO wet, Wet Klachtenrecht en dat de bescherming van persoonsgegevens en de medezeggenschap van cliĆ«nten is gewaarborgd.